Pagina's

zondag 26 december 2010

1 cm!

Vandaag bij opa en oma gegourmet (ja, al weer, erg lekker). Het voordeel van Gourmetten is dat het makkelijk is en dat het ook makkelijk glutenvrij kan zijn. Alleen het brood niet, maar daarvoor hadden we 2 kleine ciabatta broodjes mee voor Firyel. Wat kan die meid nu bunkeren zeg! Vis, vlees, broodjes, avocadosalade en stoofpeertjes! Volgens mij is ze de laatste 2 dagen weer een kilo aangekomen *LOL*. Ook haar neefje Cas (net 2 jaar geworden) was bij opa en oma. Kon ze een maand geleden niks meer van hem hebben (ze was wel gek op hem, maar wilde absoluut niet meer met hem spelen), nu hebben ze weer de grootste lol met zijn 2en, rennen, gek doen en verstoppertje spelen, de grootste lol hebben ze weer samen. Toen Cas vanavond een schone luier moest, ging Firyel mee met oma en tante Monique naar boven. Boven staat ook een meetlat en tante Monique wilde even weten hoe groot Cas nu is. Aangezien Firyel het ook leuk vindt om te weten hoe groot ze nu al is, moest zij natuurlijk ook even opgemeten worden. 1 meter precies, dus dat moest ze maar tegen mama gaan zeggen. Vervolgens komt Firyel beneden aangekomen weer naar me toe: Mama, weet je hoe groot ik ben! 1 Centimeter! En ik maar denken dat ze gegroeid was.

3 opmerkingen:

 1. Hoi,

  ik stuitte toevallig op je blog! Interessant om te lezen, de reden is iets minder, ik weet er alles van, met 2 kinderen met coeliakie.
  Heb je er al eens aan gedacht om baklessen te volgen via de NCV? Enne...zelf brood bakken is niet zo vreselijk moeilijk hoor, ik heb van de bakinstructrice van de NCV een geweldig recept gekregen. Tja, de ene keer lukt het iets beter dan de andere keer ;-))

  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig om te lezen dat Firyel haar eetlust weer helemaal terug heeft en wat geweldig dat ze weer zo lekker aan het ravotten is met haar neefje. Heerlijk om te lezen. Toppie hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hai jose, even hier een berichtje. ik sprak vandaag fysiotherapeute op mijn werk, ze vertelde dat haar zoon al ruim 20 jaar coeliakie heeft. ik vertelde van firyel en vroeg of ze nog tips had. zij had het over de patientenvereniging (ben je al lid van toch?) maar ook over een yahoo groep waar veel tips uitgewisseld worden. verder had zij inmiddels overal in de regio haar adresjes voor boodschappen. denk dat jij daar niet veel aan hebt, omdat je elders woont, maar dacht ik laat dat van die yahoo groep toch ff weten!
  oh ja ze had het ook over allerlei soorten tef(?)meel, waar je van alles mee kunt bakken, maar dat zal je wel al kennen denk ik.
  groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen