Pagina's

zondag 12 december 2010

Trots!

Vorige week maandag toen ik Firyel uit school kwam halen, kwam ze enthousiast naar me toe met de vraag of ze bij haar klasgenootje/ buurmeisje mocht eten. Nog voor ik iets kon zeggen, zei ze zelf al: "dan neem ik mijn eigen brood mee". Dat was dus na 2 weken dieet, echt super, wat was ik trots dat ze het dus al zo goed weet dat ze het ook al door kan voeren in andere situaties! En natuurlijk mocht ze toen bij haar buurmeisje eten.

Afgelopen week had haar vader kaas voor haar afgesneden, maar bij het gewone " gluten" aanrecht. Nou, hij kreeg dus mooi op zijn kop van haar en ze weigerde het plakje kaas op haar brood te doen, want het moest op haar aanrecht afgesneden worden, anders kunnen er gluten in zitten! Nou, daar sta je dan als ouder, terecht gewezen door je 4 jarige kleuter. Hahahaha, maar het geeft absoluut een goed gevoel en vertrouwen voor de toekomst!

4 opmerkingen:

 1. hai jose, wat goed een blog hierover! en wat zal je trots zijn op je meisje zeg! goed dat ze het zo snel op pikt!
  je had het over recepten: wat ik deed voor mijn oud-client: kip-nuggets maken:
  kipfilet in blokjes, door een beslagje halen van glutenvrij pannenkoekenmeel melk en ei. en dan frituren. kon ie toch met de anderen meesnacken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meid wat ben ik trots op jou en op Firyel, keien zijn jullie. Een goed idee om er een blog van te maken, ik volg je dan ook met volle belangstelling ook al ben ik zelf al bijna 40 jaar Coeliakie patiënt. Supergaaf van je en ik ben ook heel trots op Firyel! O,ja en schroom niet te vragen aan me.....
  Dikke knuffel voor jullie...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee José!

  Wat een leuke blog, alhoewel het allemaal op een nare manier begon. Wat moeten jullie met je handen in het haar hebben gestaan, zeg. Ik vind het toch best dapper dat je dit blog begonnen bent. Het moet je allemaal vast veel verdriet hebben gedaan, denk ik zo.

  Je schrijft het op een leuke manier en ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan. Heel fijn dat je kleine meisje al zo goed doorheeft hoe ze met haar eten om moet gaan. Knap van haar hoor! Dat verwacht je niet zo snel van een 4-jarige. Succes met dit blog en ik zal zeker vaker langskomen. Wilde me trouwens aanmelden als volger, maar dat systeem ligt er even uit. Volgende keer beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is het ook een topgriet die dochter van je.

  BeantwoordenVerwijderen