Pagina's

vrijdag 17 december 2010

Dietist

Gister moesten we voor het eerst naar de dietiste in het ziekenhuis. Ik heb begrepen dat dat ook bij de standaardprocedure hoort dat je in elk geval 3 keer in een jaar tijd een consult bij de dietist moet hebben, anders verliest het ziekenhuis zijn bevoegdheid om de ziekte te "behandelen". Ze was dus ook verplicht om het hele verhaal te vertellen. Op zich wel interessant, maar voor ons inmiddels een beetje mosterd na de maaltijd helaas. De eerste 45 minuten vertelde ze van alles wat we eigenlijk al wisten, maar toch was het ook wel nuttig Ze heeft ons wel weer even met onze neus op de feiten gedrukt dat er bij dit dieet dus echt geen mogelijkheid tot "smokkelen" is, omdat idd elk kruimeltje of kruisbesmetting (het (in) direct in aanraking komen met gluten producten) al schade kan opleveren aan de darmen. Ook vlees halen bij de slager en brood bij de bakker werd door haar afgeraden omdat bijv. het vlees met dezelfde handschoenen gepakt wordt als waarmee ze het glutevolle vlees vast pakken en dan is het vlees meteen al niet meer glutenvrij. Ik kom er al meer achter dat een foutje dus echt zo gemaakt is en dat ik nog een hoop dingen me eigen moet maken.
Ook heeft ze nog wel een paar handige tips gegeven. Firyel moet nu in elk geval veel zuivelproducten eten/ drinken en vit. d gaan slikken. Gelukkig kleine tabletjes, want die grote kinder kauwtabletten vindt ze dus echt niet lekker.

We hebben wel weer een nieuwe mijlpaal gehaald trouwens. Ze moest ook op de weegschaal en nu na nog nooit meer dan 13 kg gewogen te hebben, kwam ze eindelijk boven de 14 kg uit!!!!!!! In 2 weken tijd was ze ca. 700 gram aangekomen. Echt super, eindelijk gaat ons meisje weer groeien!

2 opmerkingen:

 1. José, er zijn bakkers gekwalificeerd om glutenvrij te bakken, bij ons bakt de bakker op donderdagnacht als eerste alle glutenvrije producten, de machines zijn tot in den treure dan schoon en er is geen spoor van andere producten in de buurt. Pas wanneer alle gluenvrije producten gebakken zijn en ingepakt, begint hij aan het "normale brood en gebak". Wat de diëtiste zegt is niet waar. Kijk bij Eismann voor de vleesproducten, je kunt ook bij de slager gewoon vlees kopen, geef even aan dat je glutenvrij moet hebben en hij zegt je precies wat er in zijn producten zit en hoe dat verwerkt wordt. We leven niet meer in het tijdperk van alleen bij de reformboer / internet om alles te kopen hoor... Het verse brood van de warme bakker, daar lik ik zelfs de vingers bij af....
  Helaas heb ik waarschijnlijk een allergie voor glutenvrijbrood, klint raar maar als ik het eet, krijg ik dikke enkels, als ik het weglaat gebeurt er niets. Dit is alleen met het brood, verder niet, of dit nu verpakt is of vers, dat maakt niet uit.
  Nou dat was het wel weer eventjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zo blij met deze berichten van Firyel, gaat echt de goede kant op en zij merkt dat natuurlijk zeer zeker. Dit gaat nog veel meer in de stijgende lijn voor dr. Super!!
  xxx
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen