Pagina's

woensdag 15 december 2010

Driftbuien

Ahhhhh, met de start van het dieet is niet alleen haar energie weer terug gekomen, maar helaas ook haar driftbuien. Vanavond driftbui nr. zoveel gehad sinds de laatste 3 weken. En dat kleine tere lieve meisje kan me toch driftig zijn. De meeste mensen staan er echt van te kijken dat ze dat in zich heeft.Voorheen had ze er ook bij vlagen last van, maar het ging de laatste tijd juist weer heel goed. Zelf denk ik dat ze ook nog met een hoop spanningen enz. zit die eruit moeten, maar oooowwww, kan haar zo af en toe wel achter het behang plakken. Slaan, gillen, krijsen noem maar op en dat houdt ze zo een uur vol hoor! Maar nou ben ik ook geen makkelijke daarin, want wat zij kan kan ik ook. Hahaha, het is dan ook pas goed als we " gepraat" hebben en ze uiteindelijk na heel veel morren sorry heeft gezegd. Zo niet, begint het hele verhaal gewoon weer opnieuw. Ik moet eerlijk bekennen; zo heel af en toe denk ik wel eens, hier Firyel neem effe een paar gluten. Ik weet het, heel erg fout en ik meen het ook niet, maar af en toe......... AAAARRRGGGHHH!!!!! Maar dit zal ongetwijfeld een bekend fenomeen zijn bij de meeste ouders. En natuurlij geniet ik er dan weer extra van als ze na het goed maken weer tegen me aan kruipt en we samen nog even wat zitten te kletsen. Zo ook vandaag; ik vroeg aan haar of ze soms verdrietig is omdat ze ziek is en op dieet is. Haar antwoord was; Ik vind het helemaal niet erg dat ik niet meer alles mag eten en dat ik een dieet heb, want ik vind het eten gewoon allemaal zo lekker! En tja, dan laten we de gluten toch maar weer achterwegen.

2 opmerkingen:

  1. Hahaha, toch wel ergens positief dat ze nu weer energie voor driftbuien heeft. :) Maar die zul je vast niet gemist hebben. Leuk verhaaltje, vast herkenbaar voor meerdere ouders.

    Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij een Coeliakie patiënt horen buien in de vorm van slecht humeur, dat staat erom bekend. Een kind zal daar anders mee omgaan dan een volwassene, ik heb het ook hoor, dan heb ik een heel kort lontje..... Met name als er iets tegenzit, dan gebeurt dat. Is ook eigenlijk wel normaal, maar wij hebben en voelen dat in een hele andere mate....

    BeantwoordenVerwijderen