Pagina's

zaterdag 29 januari 2011

Stokbrood

Ik kreeg de vraag of ik het stokbroodrecept wil delen, dus bij deze:

Wat heb je nodig:
250 gram broodmeel
Water (kijk op de verpakking van je meel wat daar voor hoeveelheid staat aangegeven en bij Schar mix kan je het best 1/2 water 1/2 melk doen)
1 eetl. olie
5 gram droge gist

Als je geen stokbroodvorm hebt, dan kun je ook een aluminium wegwerp serveerschaal kopen (bij action of blokker bijv.)en deze dubbel vouwen. Bekleden met wat bakpapier en je hebt een prima stokbroodvorm. Zo simpel kan het leven zijn *LOL*

Meng alle ingredienten in een kom met deeghaken goed doorelkaar. Verdeel het deeg over 2 a 3 zelfgemaakte broodvormen of 1 a 2 echte stokbroodvormen (gebruik een vochtige spatel omdat het nog al plakt). Laat ca. 30 minuten op een warme plaats afgedekt goed rijzen. Bak het brood dan in een voorverwarmde oven op 200 graden in ca. een 1/2 uur mooi bruin. Zet wel een bakje water erbij in de oven zodat het brood niet uitdroogt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen