Pagina's

maandag 10 januari 2011

Mama, mag ik bij.........

Die zin horen wij hier in huis nu dagelijks en dat begint al zo'n beetje bij het opstaan in de ochtend. Dat kan natuurlijk niet altijd met alle teleurstelling en bijbehorende perikelen van dien. Ze heeft de smaak nu helemaal te pakken van het spelen en dan dus het liefst met en/of bij iemand anders. Wie dat maakt dan volgens mij nog niet eens zo veel uit. Vanmorgen in de klas ontdekte ik het al van wie ze dat idee heeft. Het eerste wat haar vriendinnetje riep toen ze de klas in kwamen en in de kring gingen zitten was: " Wie wil er bij mij vandaag!?" Nou ja, dat zou Firyel dan wel worden, ware het niet dat Firyel eerder van school gehaald werd door mij omdat ze voor controle moest bij de kinderarts. Nou, dat was dus effe mooi pech want daardoor ging het " bij iemand eten en spelen" tussen de middag al niet door. Nou ja, dan maar afspreken dat ze in de middag bij iemand mag spelen, maar dan moest ze het wel zelf regelen. Zo gezegd zo gedaan. Om 15.30 komt ze de school uit, recht op mij af en zegt: Mama, ik ga bij Tycho spelen (" hoi mama" is er dan dus niet meer bij). Ik: En weet Tycho dat ook? Zij: Nee, maar dat ga ik nu vragen. Weg was ze, op naar Tycho en zijn vader die hem op kwam halen van school. En ja hoor, durfde ze een maand geleden haar mond nog niet open te doen tegen andere mensen, nu vroeg ze gewoon of ze bij Tycho mocht spelen. Ja hoor, dus dat had ze weer mooi geregeld. Natuurlijk moest eerst even uitgelegd worden wat de spelregels zijn die Firyel nu met zich meedraagt, maar daar was de Care Aware kaart ook een goeie voor. Gelukkig woont Tycho vlak bij ons, dus eerste even snel naar huis, kaartje gehaald en voor de zekerheid een GV snoepje mee, fiets mee en lekker spelen bij......... Uiteindelijk hebben ze samen aan het eind van de middag hier nog even gespeeld (helaas Firyel, jongens hebben geen prinsessen kleren en K3 DVD's) en GV pannekoeken gegeten. Hiervoor had ik een kant en klare mix van Finax waar alleen nog water bij moest. De smaak was goed, maar ze vielen helaas stuk voor stuk uit elkaar bij het omdraaien. Maar gelukkig heb je dan kleuters te eten die nog meer genieten van rommelpannekoeken dan van gewone pannekoeken.

De kinderatarts was trouwens erg tevreden, maar dat kon ook niet anders met 14,5 kg op de teller *LOL*

1 opmerking:

  1. Geweldig om te lezen hoe goed het met Firyel gaat, en dat ze zo mondig is nu. Zo zie je maar weer wat de juiste oeding met een mens, kind in dit geval, doet.
    En tja een echte vent heeft inderdaad geen K3 dvd's althans niet op kleuter leeftijd, de meeste volwassen mannen tegenwoordig wel, en dat is vast niet omdat ze zo leuk zingen ;)

    BeantwoordenVerwijderen