Pagina's

dinsdag 25 januari 2011

Bakles

Afgelopen maandagavond ben ik naar mijn eerste GV Bakles geweest. Deze werd georganiseerd door de Coeliakievereniging en vond plaats in Amstelveen. Op het programma stond: taart en cake en stolbrood bakken. Ik moet zeggen dat het erg leuk was om te doen en heb wel een aantal handige tips gehad. Bijv. om je eieren voor het kloppen ca. 15 minuten in een bak met heet water te zetten. Als de eieren nl. vrij warm zijn, dan worden ze veel luchtiger tijdens het kloppen en blijft de lucht er ook beter in zitten. We werkten in 2 duo's. Wij maakten een naturel biscuittaart bodem en de anderen een chocolade biscuitbodem. Daarna een kruidcake en een gewone cake. Van de bodem hebben we een heerlijke slagroomtaart gemaakt en de andere bodem werd een Schwarzwalder taart. Erg lekker allemaal, dus aan Firyel vandaag als eerste de eer om de taart te proeven...... Ze vond hem dus niet lekker!!!!!! Ze is gek op fruit en er mochten van haar veel meer mandarijntjes op ipv chocolaatjes, ook had ze liever een appeltaart gehad. Hahaha, nou ja, wij hebben zitten smullen van een GV slagroomtaartje.z


De reden dat ik deze les wilde volgen was eigenlijk omdat ik me al een tijdje afvroeg of je ook makkelijk zelf stokbrood kunt bakken en aangezien dat in deze les aan de orde kwam, was ik dus van de partij. Het brood was een beetje ingezakt, maar o zo lekker luchtig en zacht! En zo simpel. Dus dat gaan we binnenkort zeker eens zelf uitproberen......

2 opmerkingen:

  1. Nu maak je mij wel heel benieuwd naar het recept van het stokbrood. Had je een speciale stokbroodvorm? Ik mis namelijk echt lekker stokbrood, dus houd me aanbevolen voor recept en tips......

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Dus je bent nu ook geweest!
    Jammer dat Firyel het niet zo lekker vond! Volgende keer beter...

    BeantwoordenVerwijderen