Pagina's

woensdag 16 maart 2011

Trots

Soms heb je van die momenten dat je gewoon even trots bent op jezelf. Vandaag had ik zo'n moment om eigenlijk iets heel simpels. Aangezien Firyel haar ontbijtkoek bijna op was, wilde ik nieuwe gaan maken. Toen ik een recept of het coeliakieforum aan het opzoeken was, kwam ik een recept tegen voor krentenbollen. Zo stom, maar soms sta je er helemaal niet bij stil dat dat ook producten zijn die je heel makkelijk zelf kan maken. Ik dacht eigenlijk dat ze haar laatste krentebol een tijd geleden wel gehad had, maar he........ een eye-opener; je kan ze ook makkelijk zelf maken!!!! Dus ja, ik kon niet langer wachten, heb de inkopen ervoor gedaan en ben aan het bakken geslagen. Ik heb persoonlijk nog wat Fiberhusk toegevoegd voor de vezels en een beetje xanthaangom voor de elastisiteit (had ik 3 maanden terug ook nog nooit van gehoord). Nog een appeltje fijn gesneden en er doorheen gedaan om het lekker smeuig te maken en bakken maar........ Benieuwd naar het resultaat? Kijk zelf maar..... zijn het geen plaatjes, hahahaha en ze smaken heerlijk. Zelfs voor Firyel!


En op dat soort momenten ben ik dus best een beetje trots op mezelf *LOL*

Recept:
250 gr. kwark
250 gr. gv bloem
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder (16 gr)
50 gr. suiker
1 eetlepel melk
3 eetlepels olie
2 eieren
rozijnen
kaneel
(zelf dus nog een fijn gesneden appeltje, Fiberhusk en Xanthaangom erbij gedaan)
ca. 30 minuten op 200 graden in de oven


A.s. zaterdag ga ik met Anne-marie naar een Glute vrije bakles, dus dan gaan we het assortiment van zelf te brouwen baksels hopelijk met nog meer lekkere dingen uitbreiden.Verslag volgt uiteraard.....

9 opmerkingen:

  1. ziet er heerlijk uit jose!! en wat zal firyell blij zijn met een moeder die zoveel energie steekt in (en volgens mij ook wel haalt uit) het bakken van al die lekkere dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O wow! Als mij dat gelukt was, was ik vast ook heel trots geweest op mezelf!
    Ik heb er zin in hoor, zaterdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit. Ik gebruik ook veel xanthaan en fiberhusk.
    Wat voor recept gebruikte je?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jose, misschien heb ik het al aan je gevraagd maar waar heb je de xantaangom gekocht? Ik kan het nl alleen maar via internet vinden en ik was nu even niet van plan om te bestellen...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmmh, zien er lekker uit. Hoe zijn ze een dag later? Nog goed te eten en niet extreem droog?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is goed om te horen Jose, dan ga ik ze ook eens maken. Alleen dan wel met kokosmelk, aangezien kwark vol lactose zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hai jose,

    ik weet dat je hoofd er nu natuurlijk niet naar staat, maar zat op internet een beetje te kijken naar recepten voor cupcakes en glazuur, toen ik op deze site kwam waar ook verschillen glutenvrije recepten opstaan. dus dacht stuur het linkje toch ff door, wie weet wanneer je er wat aan hebt ;-) dikke knuffel!
    http://www.cupcakesenmuffins.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En, waren de krentebollen lekker?
    Ik heb een tijd geleden het recept uit de glutenvrij gemaakt, het viel mij erg tegen. Sindsdien ben ik op zoek naar een lekker recept...
    Maar uh, Fiberhusk voor de vezels? Voor vezels moet je vezels toevoegen. Bijvoorbeeld: http://www.glutenvrijemarkt.com/product_info.php?products_id=824
    Fiberhusk maakt het brood minder droog en kruimelig.
    Xantaan zorgt voor luchtiger brood.

    BeantwoordenVerwijderen