Pagina's

zondag 13 november 2011

Over snoepgoed, pepernoten en Sinterklaas

Zo, de aftrap van de drukke dagen hebben we gehad! Afgelopen vrijdag Sint Maarten gelopen en wat deed Firyel het goed! Ze heeft zich helemaal schor gezongen en kon er geen genoeg van krijgen. Gevolg: een mega pot vol snoepgoed. Gelukkig was bijna al het snoep verpakt en konden we van bijna alles nagaan of het GV was. Slechts een paar dingen mocht ze niet hebben, maar er bleef nog zo veel over, dat dat voor haar echt geen probleem was.
Vandaag gingen we naar de intocht van Sinterklaas toe, dus kwam het volgende vraagstuk; hoe gaan we dat aanpakken met de pepernoten van Zwarte Piet???? Nou, daar wist Zwarte Piet zelf het antwoord gelukkig op, want toen Firyel vanmorgen in haar schoentje keek, was haar mooie tekening verdwenen en zat er een lekker zakje GV strooigoed in haar schoen met een briefje erbij dat Sint en Piet haar niet vergeten zijn. Piet is speciaal voor haar alvast eerder naar Purmerend gekomen zodat ze nu zeker weten dat ze GV pepernoten heeft vanmiddag bij de intocht. Firyel blij, mama blij! Die Pieten blijven me verwonderen, ze denken echt overal aan!

De intocht was een groot feest, compleet met Stoomboot, Pietendisco en als klap op de vuurpijl kwam Sinterklaas naar haar toe en tilde haar op zijn arm zodat mama nog uitgebreid een foto kon maken. Ze heeft een supermiddag gehad en mama natuurlijk daardoor ook.

Wel eindigde de middag met hevige buikpijn die gelukkig niet te lang duurde. Kan me niks indenken wat fout gegaan is..... dan slaat de onzekerheid weer toe, maar goed, de positieve herinnering overheerst gelukkig nog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten